Грижа за кожата - за какво помага сярата?

Тя е чудесен ексфолиант
0
Грижа за кожата - за какво помага сярата?
IStockphoto

Сяра – малко неприятно на мирис вещество, но много силно и полезно, ако сте човек, който се бори с акне. Съставката, която случайно също така е елемент от периодичната таблица, отдавна се радва на популярност сред любителите на грижа за кожата заради способностите си да отпушва порите и да се бори с бактериите, живеещи върху кожата.

Но дали всички тези положителни ефекти си заслужават да включите сярата в рутинната си грижа за кожата? Това трябва да се реши от вас и вашия дерматолог. Но преди да направите среща с него, трябва да бъдете въоръжени с поне малко информация за елемента.
 
Какво е сяра и за какво се използва?
 
Сярата е естествен елемент, който има много приложения, които са невероятни за вашата кожа. Може да се намери в цялата природа в скали и минерали, особено във вулканични райони, както и в телата ни. Това е един от най-разпространените елементи в човешкото тяло и е от съществено значение за възстановяването на ДНК. Сярата е неметал и има бледожълт оттенък.
 
Хубавото нещо е, че тя може да се използва по много начини, благодарение на изобилието от свойства, които притежава. „Сярата е добре известна със своите антибактериални и противовъзпалителни свойства. Когато се използва в грижата за кожата, тя работи, за да абсорбира излишното масло, което причинява акне, като изсушава повърхността и отпушва порите“, казва дерматологът Марина Передо пред Allure.
 
Свойствата на елемента също така служат за нежно ексфолиране, което, от своя страна, означава, че може да ви помогне при други кожни проблеми като екзема и розацея. Ексфолиращите свойства на сярата също така я правят чудесно средство срещу пърхот.
 
Откъде се получава неприятната миризма?
 
Преди да продължим нататък, нека да отговорим на един важен въпрос – защо сярата има неприятен аромат. Сигурни сме, че поне веднъж сте усещали мириса на развалени яйца. Е, точно така мирише и сярата. Но това не означава, че продуктите, които съдържат елемента, са развалени.
 
Каква козметика със сряда да използвате, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации